Een lijstje met heerlijke websites om je te inspireren
Topics: Design

Ik kwam vandaag een lijstje tegen met websites die ik bewaard heb omdat ze me altijd inspireren bij het bouwen van nieuwe sites. En ik dacht; dat vind jij misschien ook wel leuk!

Voorbeeld 1: https://jennakutcher.com/   

Ik vind bijna alles mooi hier, maar vooral het design. Er zitten extreem veel CTA’s (moeilijke afkorting voor call-to-action of gewoon “koop-knop”) op de homepage maar toch voelt het niet alsof je gedwongen wordt ergens op te klikken. Dat kom ik niet vaak tegen en ik vind dit dan ook echt goed gemaakt. En die kleuren dan 🙌 Maar goed, das natuurlijk heel persoonlijk 🙃.

Voorbeeld 2: https://jasminestar.com/

Ik vind dit een goed voorbeeld van een website waarbij de persoon ook het merk is. De wat en waarom zijn duidelijk en je hebt meteen op de bovenste helft van de site (above the fold zoals dat in vakjargon heet) een goeie CTA. Ook de freebies die net iets lager staan zijn meteen interessant en dragen vast goed bij aan het opbouwen van haar email lijst 😀

Voorbeeld 3: https://getcoleman.com/

Heel eerlijk; dit voorbeeld gebruik ik heel vaak. Ik vind het zo goed gedaan! Zo simpel, maar toch aantrekkelijk en bovendien grappig. Sleep maar eens met die balk onderin….

Voorbeeld 4: https://www.findjoy.com/

Mooi kleurgebruik; alsof je inderdaad meteen vrolijkheid gevonden hebt – zoals de URL al suggereert. Ondertussen is het gewoon een blog over ‘saaie’ onderwerpen zoals financiële zaken en tips om te sparen.

Voorbeeld 5: https://atolla.co/

Direct na het openenen van deze website is de expert status vastgesteld. De logo’s onderin, duidelijke tagline en wisselende beelden in de slider. Ik heb geen behoefte aan een gepersonaliseerd huidserum, maar zou ‘m nu toch bijna bestellen.

Lekker he zo even wat inspiratie? Heb je leuke features gezien die je ook wel op je eigen website zou willen hebben?